Årets Förnyare

Utmärkelsen Årets Förnyare delades ut för första gången 2019. Det skapades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom branschen och för att uppmärksamma innovativt tänkande. 

Alla har möjlighet att nominera kandidater till Årets Förnyare och vinnaren utses genom röstning. Priset delas ut i samband med Användarträffen varje år. 

Nomineringen är nu avslutad. 
Snart får du veta vilka som är nominerade till Årets Förnyare 2022!

aarests foernyare 533x533

Årets Förnyare 2021, Malin Sträng, Värmdö kommun

"Årets pristagare går i bräschen för innovation och nytänk. De som har röstat på den här personen har beskrivit henne som engagerad, innovativ, driven, nytänkande och med ett stort mod.

Malins engagemang sträcker sig gränsöverskridande och sällan har vi skådat en så färgsprakande person med högt flygande plan(er) för att förenkla digitaliseringsprocessen.

Årets vinnare ger Happy Socks ett ansikte”

malin jonsson nominerad

Årets Förnyare 2020, Malin Jonsson, Luleå kommun

"Årets pristagare är ett energiknippe av sällan skådad rang. De som har röstat har beskrivit henne som energisk, glädjespridare, engagerad, ambitiös och helt enkelt GRYM.

Hon har en otrolig förmåga att inspirera människor i sin närhet och har skapat ett gemensamt engagemang som behövs för att komma framåt i en organisation. Hon har en tydlig vision om att det som inte finns i deras system – det finns inte!

Den här kloka personen har myntat uttrycket ”Skaffa en bra kollega, kavla upp ärmarna och ha kul!”- det tycker vi är en klockren sammanfattning."

aarets foernyare

Årets Förnyare 2019, Jocke Jansson (då: Eda kommun)

"Årets pristagare är en person som har en otrolig motivationskraft och vågar tänka nytt. Han testar ofta nya idéer på hemmaplan och delar gärna med sig av sin kunskap och erfarenhet. Han har en förmåga att inspirera och engagera olika verksamheter och visar genom sitt arbete nyttan med att analysera geografisk information och bevisar gång på gång att man med små medel kan utföra stordåd.

Det här är en person som ständigt ger oss nya perspektiv på hur vi kan använda data för att effektivisera verksamheter och hans inspiration når långt utanför den egna kommunen."