Vi bryr oss på riktigt

Vi bryr oss om vår omvärld på riktigt och väljer därför att stödja organisationer som får våra hjärtan att klappa lite hårdare. 

Just nu stöttar vi nedanstående organisationer.

mh stickers vi stodjer - original (957673)

Musikhjälpen

Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid – fler än 700 miljoner människor är drabbade och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. 

2023 stod Musikhjälpens glasbur på Stortorget i Växjö (eller Kärlekens torg som det tillfälligt  döptes om till). För oss var det en självklarhet att vara med och stödja kampen mot hunger. Vi skänkte årets julkortspengar till Musikhjälpen och skickade julkortet till våra kunder och samarbetspartners på mejlen 2023.

Ingen ska behöva dö av hunger

Läs mer om Musikhjälpen här

      

wateraid 24

WaterAid

Vi är samarbetspartner till WaterAid och stödjer deras viktiga arbete med att hjälpa människor i världens fattigaste samhällen att få tillgång till rent vatten.

Om WaterAid
WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. Organisationen når varje år miljoner människor som lever i världens fattigaste samhällen med rent vatten, toaletter och hygien. 
 
WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov.

WaterAid har verksamhet i 30 länder och har funnits i Sverige sedan 2009. Sedan starten 1981 har över 28,5 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 29 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. 

För mer information, besök wateraid.se

       

Aktiv skola

Aktiv skola

Skolan är den arena i samhället där vi har störst möjlighet att förkroppsliga och förverkliga hälsa för våra barn och ungdomar. Aktiv Skola strävar efter att uppnå en högre grad av hälsa i skolan och fokuserar på områdena droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning. Vill man skapa en bättre skola går det inte att bortse från dessa områden som är ofrånkomligt förenade med kunskapsinhämtning och elevernas möjligheter till en positiv utveckling.

Läs mer om deras arbete här.

       

     

time for ghana

Time for Ghana

Time for Ghana har funnits sedan 2012 och blev en stiftelse 2017. De stöttar barnhemsbarn och utsatta familjer på Ghanas landsbygd med skolstarter och självförsörjning. Genom att förena idrottsliga utmaningar med välgörenhet gör de det möjligt. 

Sedan 2017 finns ett årligt cykellag, Team Time for Ghana. Laget består av ett gäng fantastiska ambassadörer som tillsammans kombinerar idrottsliga utmaningar med välgörenhet. Varje år hjälper Team Time for Ghana ca 1000 utsatta barn till att börja i skolan.

Läs mer på deras hemsida: timeforghana.se

       

       

fallbackimg_9214380

Växjö Volley

Växjö har historiskt varit en stark volleybollstad med bland annat Tom Englén och Fredrik "Figge" Pettersson som spelade OS i beachvolleyboll på 90-talet. En av våra medarbetare, Mike Fredriksson, var med och startade Växjö Volley 2014, så vi vet hur otroligt viktig klubben är för framförallt volleybollintresserade barn och ungdomar. Klubben har återigen satt Växjö på kartan i Volleybollsammanhang och vi är väldigt stolta över att stötta deras verksamhet.

Växjö Volleys hemsida