Caroline

Press och Media

Välkommen att kontakta mig om du undrar över något när det gäller vår marknadsföring, vårt varumärke och logotyp, bilder eller pressfrågor. 

Caroline Carlsson
Kommunikationsansvarig
070-345 92 90
Skicka e-post

 
Eniac

Eniac och Aveki tecknar samarbetsavtal

Eniac Data AB och Aveki i Växjö AB har tecknat ett samarbetsavtal gällande GIS-programvaror för digitala kyrkogårdskartor. Det innebär att Eniacs Aveny-program för kyrkogårdsadministration integreras med Avekis programvara myCarta och lanseras nu  under namnet Aveny myCarta programserie.

- Vi bygger våra verksamhetssystem runt en egenutvecklad GIS-plattform som ger oss både en stabil grundplattform, men också stora möjligheter till specialanpassningar.Genom att ha full kontroll över grundteknologin kan vi snabbt anpassa oss till nya standarder och verksamhetsspecifika önskemål. Vår målsättning är att kunna leverera verksamhetssystem som kan samexistera med våra kunders övriga systemmiljöer. Det är spännande att arbeta med digitala GIS-system  tillsammans med landets ledande aktör inom området kyrkogårdsadministration säger Avekis vd Anne Wolgast.

Genom samarbetet kommer Eniacs nuvarande programprodukt Aveny Karta successivt att fasas ut och ersättas av en ny toppmodern programvara vars ledord är enkelhet, aktualitet, tillgänglighet och som är bättre anpassad till dagens tekniska driftplattformar.

- Vi har träffat ett avtal med en samarbetspartner vars företagskultur stämmer väl överens med vår egen. Vi kommer nu att arbeta med en partner som likt oss själva verkligen brinner för att utveckla funktionellt effektiv och välintegrerad programvara. Tillsammans värdesäkras våra kunders tidigare investeringar och ger en utmärkt grund att stå på inför framtiden säger Eniacs vd Per-Göran Carlsson.

Eniac Data AB

Eniac Data AB startades 1979 och har levererat program och IT-tjänster under 35 års tid till företag och organisationer. Företaget är idag landets ledande leverantör till Svenska kyrkan och dess stift, pastorat och församlingar. Med programpaketet Eniac Aveny erbjuds ett funktionellt och välintegrerat verktyg som backas upp av en supportorganisation som är experter på kundens verksamhet.

Aveki i VäxjöAB

Aveki grundades 2001 av bland andra nuvarande vd, Anne Wolgast. Bolaget har sitt säte i Växjö och lokalkontor i Solna och Örebro. myCarta är en programserie för snabb och effektiv spridning av geografisk information. Programmen är integrerade mot Eniac Aveny och anpassade för digital hantering av kyrkogårdskartor.

Aveny myCarta programserie består av: 
Aveny myCarta

– program integrerat med Aveny Grav för lagring, underhåll och analys av kyrkogårdskartor.          

Aveny myCartaInventering

- tillägg till Aveny myCarta för hantering av inventering av geografiskt placerade objekt

Aveny myCarta Träd

– tillägg till Aveny myCarta Inventering för hantering och inventering av träd.

SvenskaGravar myCarta

– ett fristående kartprogram som visualiserar kartinformation över gravar på SvenskaGravar.se

Aveny myCartaInformationstavla

–tillägg till SvenskaGravar myCarta för hantering av kartvisning av kyrkogården för besökare