• leifs_topp
  • hotellet_topp1500
  • koett_topp
  • gitarrer_topp
  • sunset_topp
  • utsikt_topp
  • spabad_topp
  • text_topp
vem blir aarets foernyare 2022 368

Rösta på Årets Förnyare 2022

Utmärkelsen Årets Förnyare delades ut för första gången 2019. Det skapades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom branschen och för att uppmärksamma innovativt tänkande.

Här kan du läsa mer om utmärkelsen Årets Förnyare >

I år är det två fantastiska eldsjälar som är nominerade till Årets Förnyare, Niklas Eriksson, Örebro kommun och Torgny Färm, Borgholm Energi. Vem tycker du ska vinna utmärkelsen? Här nedan får du lite information om dem och inom kort publicerar vi en film där de berättar mer om sig själva och vad de jobbar med - håll utkik!

Alla som röstar är med i utlottningen av ett hemligt pris som delas ut under Användarträffen. 

Röstningen är öppen fram till den 1 september.

Rösta här!

De nominerade är:

niklas 527

Niklas Eriksson, Örebro kommun

Niklas har skapat ordning och reda kring rutiner för att "göra rätt från början"!

Niklas jobbar som Geodatastrateg på Örebro kommun. På frågan vad han gör brukar han säga att han stoppar ner händerna i olika honungsburkar (verksamheter) och slickar av hur de smakar. Och likt sagofigursidolen Nalle Puh kan han inte sluta slicka i sig allt det där goda och på det viset försöker han hjälpa verksamheterna i Örebro kommun att få en enklare vardag med stöd av geodata.

torgny 527

Torgny Färm, Borgholm Energi

En driven person som får saker att hända. Tillsammans med Kalmar Vatten, Mörbylånga kommun och i samarbete med länsstyrelsen drev han igenom vattenledningen mellan Kalmar och Öland.

Efter 15 år i Skottland flyttade Torgny hem med sin familj till Köpingsvik, Öland 2011. Han började jobba på Borgholm Energi AB som driftledare på ledningsnät VA och har sedan dess haft olika positioner på VA. Sedan 2021 har han ansvaret för Ledningsnät VA & Elnät och sitter i ledningsgruppen för Borgholm Energi. Torgny tycker att det absolut bästa med jobbet är interaktionen mellan kollegor och att få förmånen att vara med att skapa en lösningsorienterad organisation med stor flexibilitet. Kompetensutveckla personal och nyrekrytera för att vara redo för de stora utmaningar som VA har och står inför.

Tidigare vinnare

2021, Malin Sträng, Värmdö kommun
2020, Malin Jonsson, Luleå kommun
2019, Jocke Jansson (då: Eda kommun)

Läs mer om de tidigare vinnarna här.