Pressmeddelande - Nu är vi Aveki

aveki grupp webb 260x260

Lika glada, familjära, flexibla och innovativa som vi alltid har varit - vi förenklar bara och byter namn från VA-utveckling till Aveki. Och nej, vi är inte uppköpta och vi har inte gjort något dumt. Vi plockade bara bort några bokstäver från vårt namn.

Vårt viktigaste ledord är ”förenkla” och nu förenklar vi vårt namn. Men lugn, allt är precis som vanligt. Vi är samma glada, härliga gäng som alltid står redo att hjälpa er och vill utvecklas tillsammans med er. 

- Vi började fundera på vad vårt namn förmedlar redan 2014 och det var egentligen redan då processen med ett nytt namn startade, berättar Anne Wolgast, vd på Aveki. 

Företaget grundades 2001 av nuvarande vd Anne Wolgast, Kent Alm och Bengt-Lennart Peterson. Med åren har företaget utvecklats och företagets produkter och tjänster innefattar nu ett bredare kundsegment jämfört med starten 2001. Från att endast ha varit inriktat på tekniska förvaltningar, riktar man sig nu mot kommuner och bolag som jobbar med VA och Energi, Kyrkoförvaltningar samt samhällsbyggnadsförvaltningar inom kommunen. Bolaget verkar även på den danska marknaden genom återförsäljaren LE34.

2014 var inte läget rätt för ett namnbyte. Men fyra år senare, alltså 2018 togs tankarna upp på nytt och ett arbete tillsammans med medarbetarna påbörjades, där man gemensamt vägde för- och nackdelar med ett namnbyte. 

- Det var nästan magiskt - vi var helt överens och den gemensamma känslan hos alla medarbetare var att ”NU är det dags”, säger Anne Wolgast.

Sagt och gjort. 2019 tog styrelsen beslut om att gå vidare med namnbytet och en jakt på det rätta namnet drog i gång. Många förslag knådades och mynnade slutligen ut i Aveki – som kändes helt rätt med en gång. Företaget var på något sätt redan Aveki! 

- Det är viktigt för oss att poängtera att vi fortsätter i precis samma anda som innan, lika flexibla, innovativa, familjära och glada som tidigare! Vi har bara bytt namn till Aveki, avslutar Anne Wolgast.
2021-09-16