beach_mike_425x321

Nyfiken på Mike Fredriksson

Mike Fredriksson är systemutvecklare och ansvarig för utveckling av bland annat VA-banken och VA-bankens moduler såsom Verk, Digitalisering och Loadern.

Mikes intresse för datorer föddes med en Commodore 64 och många speltimmar har lagts på spel som till exempel ”Pacman”. En framtid inom databranschen var given. Mike läste datavetenskap på Växjö Universitet och specialiserade sig på C#.Net.

Efter studietiden jobbade Mike som säljare på Siba i Växjö och i Göteborg under ca två år och var därefter några månader på Sigma Kudos där han översatte en webbportal till engelska i samband med en fusion mellan företagen. Genom kontakter hamnade han på Aveki 2007 och sedan 2011 är han också en av delägarna i bolaget.

– Jag tycker om friheten och variationen som vi har på jobbet, säger Mike. I ett mindre företag blir man delaktig inom många olika moment, vilket gör arbetet väldigt brett och framförallt väldigt roligt. Den kundnära utvecklingen som vi har är unik idag och den uppskattas mycket av våra kunder. Vi kan se att det finns ett intresse av bra IT-lösningar inom ett område där detta är en bristvara idag.

Dolda talanger
Det är kanske inte så många som vet att Mike har en musikalisk ådra och kan skryta med att han kan spela dragspel!

– Kan och kan… skrattar Mike, jag spelade dragspel i kommunala musikskolan när jag var 9 år…

Mike har dock även en hantverkarådra och under ca två har han tillsammans med sin pappa och bror byggt en sommarstuga av eget lösvirke. Stugan ligger alldeles vid sjön i byn Torp, tre mil söder om Växjö.

– Där njuter jag av lugnet och sticker gärna ut med båten och fiskar, berättar han.

Sandig fritid
Fritiden spenderar han annars helst med sand mellan tårna – spelandes beachvolleyboll. Det blir en hel del vanlig volleyboll också, även om beachvolleyn är det som ligger honom närmast om hjärtat. Han har tidigare spelat på högsta svenska elitnivå i beachvolley och deltagit i Junior EM och VM.

Mycket av fritiden läggs på den nystartade klubben i Växjö – Växjö Volley, där han tränar Växjös blivande elitspelare.

– Ja, jag är tränare för ungdomarna och för något som kallas volleybompa, berättar Mike. Volleybompa är för de yngsta (3-5 år) som vill vara med i en aktivitet med mycket rörelse och bollekar. Övningarna bygger på att kasta boll, studsa boll, koordinationsövningar och lekar av olika slag.

Ett par veckor varje år byter han ut arbetsplatsen på kontoret mot en solig strand någonstans i världen där han jobbar som beachvolleybolltränare. Nu senast bar det av till Spanien, och innan dess Marocko, Tunisien, Turkiet...

– Resorna ger mig en rejäl energiboost, berättar han. Det är en härlig blandning av sköna människor och ett nyttigt miljöombyte.

Har du något smultronställe att dela med dig av?
Absolut – men det går långt utanför våra landsgränser och man får ta sig ända till Brasilien. Det är en svårtillgänglig strand som ligger vid Jericoacoara. Det är väl värt besväret att ta sig dit. Tycker man ska ta sig en skål med açaí också om man väl är där. Underbart gott!

5 snabba

Dragspel eller Dator

Pacman eller Masken Max

Sjö eller hav

TV4 sporten eller Big Brother
- Eh, varken eller... nyheter, film eller dokumentär tack J

Läsa bok eller se på TV