bigd_captain_webb2

Nyfiken på Daniel Lönnblom

Daniel är en Västerviksgrabb som flyttade till Växjö för att plugga datavetenskap. En blöt onsdagskväll träffade han sin sambo, Anna, på universitetspuben och blev kvar i Växjö efter studietiden. Familjen består nu av två barn, villa, vovve och två kaniner. 

Spelade ihop till hyran

På universitet träffade Daniel inte bara sin sambo, utan även Mike Fredriksson. De hamnade i samma nollningsgrupp och hängde sedan ihop som ler- och långhalm under universitetstiden. När skolan var slut, hade den så kallade IT-bubblan spruckit och det var inte så lätt att få jobb. Daniel funderade på hur han skulle få ihop till hyran och det hela slutade med att han fixade detta genom pokerspel på nätet. Han drömde till och med om att åka till Las Vegas och spela ihop miljonbelopp, men sansade sig då han insåg att han nog inte hade vad som krävdes vad gällde pokerface. Men, han kan i alla fall skryta med att ha vunnit en gratisturnering med 10 000 startande. Vinsten var hela 10 euro…

saabremotetower

Svårflörtad

Så småningom fick Daniel i alla fall ett riktigt jobb och slapp spela ihop till hyran. Han var under en tid bland annat uthyrd till SAAB där han jobbade med Remote Tower, vilket innebar fjärrstyrning av flygledartornen. Nyfiken på Remote Tower? Kolla in den här filmen på YouTube.

Mike, som hade börjat på Aveki, försökte med alla medel få dit även Daniel. Men Daniel var svårövertalad och Mike fick tjata ett bra tag. Som vi nu vet, gick Mikes högsta dröm i uppfyllelse till slut och Daniel började på Aveki 2013. 

– När jag väl kom hit kändes det som om jag hade hittat hem, säger Daniel. Det finns en härlig ”goodfeeling” här.

Daniel jobbar som utvecklare av VA-banken och ligger bakom ett antal tilläggsmoduler. Det är till exempel han som har utvecklat TV-modulen, Labbdata och Ledningskollen. 

– Jag gillar att hålla på med grafiska gränssnitt och har alltid gillat till exempel datorgrafik, säger Daniel. På Aveki blir det en hel del programmering av den typen, vilket jag tycker är toppen. 

    

daniell

Byggnisse

På fritiden ägnar sig Daniel mest åt familjen, fixa med huset och diverse trädgårdsprojekt. Han snickrar gärna och har bland annat byggt en carport, lekstuga och en altan.  

– Skruvdragare och en kapsåg kommer man långt med. Allt som involverar detta är kul, säger Daniel med ett skratt.

Så fort han får chansen erkänner han också att han gärna spelar olika sällskapsspel, framförallt strategi- och taktikspel som till exempel Ticket to ride och Carcasonne. Det blir även en hel del TV-spelande, framförallt tillsammans med Mike. Men det är ju även viktigt att röra på sig. Daniel spelar gärna pingis, frisbeegolf och bowling. Det är faktiskt till och med så att han kan stoltsera med att ha vunnit Västerviksmästerskapen i bowling för ungdomar och har en fin buckla på hedersplatsen hemma i bokhyllan.  

      

fulgubbe1_2

Fula gubbar och kakmonster

Det är kanske inte så många som har lagt märke till det, men lägg ett papper och en penna framför Daniel, så ska du se att han snart har fyllt det med en massa fula gubbar...

Att Daniel är ett riktigt kakmonster är väl inte direkt någon hemlis. Han försöker dock vara blygsam med detta och hävdar bestämt att det finns de som är värre, till exempel Miro.

Daniels smultronställe

Borta bra men hemma bäst. Daniels smultronställe nr 1 är hans uterum. Där sitter han gärna och jobbar med en invecklad modul till sprakandet av en härligt värmande brasa. 

5 snabba

God vinnare eller god förlorare
Nja, varken eller. Han gillar ju inte direkt att förlora. Och han är inte särskilt ödmjuk när han vinner heller.

Sommar eller vinter
Daniel hatar verkligen vintern.

Mörk chokladtårta eller Semla
Daniel längtar efter den första semlan redan innan jul. Vill du hålla fikat för dig själv, ska du köpa en riktigt mörk chokladtårta - den rör han inte så gärna.  

Dansband eller hårdrock
Det där vågar man inte ens skoja om...

Böcker eller TV
Nej, Daniel är ingen bokmal. Detta trots att båda föräldrarna är bibliotekarier. Eller, kanske just därför?