Nominerade till Årets Förnyare 2021

Utmärkelsen Årets Förnyare delades ut för första gången 2019. Det skapades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom branschen och för att uppmärksamma innovativt tänkande. Priset delas ut i samband med Användarträffen varje år. 

Röstningen är avslutad!

Alla som röstar är med i utlottningen av ett fint pris som delas ut på Användarträffen.

De nominerade är:

malin strang

Malin Sträng

Malin Sträng är initiativtagare till 
”Gränslös innovation – ett drönarprojekt”. Genom nytänkande koordinatsätts gränspunkter på ett helt nytt och oprövat sätt. Malin uppvisar stark drivkraft och mod, men också tillit till innovationens kraft och möjligheter att överbrygga hinder. Att ha förmågan att inte låta sig styras av förutfattade meningar eller dra för snabba slutsatser, gör att utvecklingsprojekt av denna karaktär får en stabil framdrift. Dessutom alltid med ett leende.

Malin är Kart och GIS-chef i Värmdö kommun, som bedriver digital utveckling i syfte att erbjuda ett smartare Värmdö till sina medborgare. Malin bidrar till att göra fler än Värmdö smartare. 


Här kan du se en film där Malin och Mikael berättar om drönarprojektet >


Se filmen där Malin berättar om projektet

emma b och patrik e

Emma Björklund och Patrik Ekman

Emma och Patrik jobbar som GIS-samordnare på Norrtälje kommun och är nominerade för sin innovativa och snabba utveckling av Talloljekartan. De samordnade saneringsinformation som innefattade upptäckt och hantering av talloljan som flöt iland efter ett utsläpp på södra kvarken. Via kartan samordnades resurser, inkomna rapporter samt information om vilka områden som sanerats och om det har hämtats.

Kartan uppmärksammades av kommuner, media och Länsstyrelsen som ett gott exempel och kommer troligen leda till att fler kommuner samt Länsstyrelsen i framtiden kommer att jobba på liknande sätt vid större miljösaneringar. 

Här kan du se Talloljekartan >

Se filmen där Emma och Patrik berättar om sitt arbete!

carl-fredrik rydholm

Carl-Fredrik Rydholm

Carl-Fredrik jobbar som projektledare på Nynäshamns kommun och har startat ett förnyelsearbete på deras ledningsnät. Nynäshamns kommun arbetar främst med schaktfria metoder. Först ut var samhället Marsta där de har strumpat alla spillvattenledningar samt spräckt vattenledningarna. De utgår från statistik i VA-banken för att bedöma vilket distrikt som står på tur. Carl-Fredrik har nu handlat upp ett ramavtal med en entreprenör - så nu kör vi! 

elin alsterhag

Elin Alsterhag

Elin är chef för Teknisk stab och Renhållning i Arvika kommun. Hon har hållit ihop bygget med översvämningsskyddet i Arvika kommun, som invigdes sommaren 2020, ett projekt som sträckt sig över flera år. Under våren 2021 kördes översvämningsskyddet för första gången i skarpt läge, för att skydda Arvikas innerstad från översvämning. Elin har i samverkan med andra drivit detta omfattande projekt i mål. Verkligen värd en guldstjärna!

Här kan du se informationsfilmer om Översvämningsskyddet.

Kort version >

Lång version >

Se filmen där Elin berättar om Översvämningsskyddet.