Adventskalender 2018 - Lucka 1

foersta advent gunnel_webb

I årets kalender är vi glada över att kunna presentera några av våra fina kunder. Kalendern består av fyra luckor och i samband med varje advent kommer en ny lucka. Först ut är GIS-ingenjören Gunnel Lundell, som berättar om hur de jobbar med myCarta på Karlskoga kommun.

Varför valde ni Aveki?
Oj, vi får göra en lång historia kort! Det är faktiskt Stefans förtjänst att vi valde Aveki. Vi satt och jobbade i ett urgammalt kartsystem som inte uppdaterades och Stefan, som höll på med myCarta,gav oss en testversion - och vi blev helt sålda. Vi upptäckte att det var ett otroligt lättjobbat system och att det hanterar de vanligaste kartformaten på marknaden.

Vad är det bästa med myCarta?
Det är så otroligt lättadministrerat, lätt att jobba i och lätt att uppdatera. Vi behöver till exempel väldigt sällan blanda in vår IT-avdelning– vi klarar oss själva. Ett stort plus är att det är enkelt att få ut kartan som ett tittskåp till dem som behöver en enkel karta. Det är många hos oss som använder, och vill använda, myCarta Geometri vilket är positivt. Karlskoga har också myCarta webbkarta, en karta på intranätet för anställda och en på Karlskoga.se som riktar sig till kommunens invånare.  När kartan ligger nere och inte fungerar får man alltid en rapport, på det sättet märker man att det är väldigt många som använder kartan, vilket är kul.

Vad gör du just nu?
Just nu undersöker jag hur vi på ett bra sätt skulle kunna visa lokalt lagrad data om kommunens trafikföreskrifter producerad i annat kartprogram i myCarta. Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar för att bli mer digitala och myCarta är ett bra program för att samla och presentera geodata i en karta. Genom myCarta får vi ett enhetligt arbetsunderlag.

myCarta är helt enkelt ett otroligt lättarbetat program och vi har ett fint samarbete med Aveki. Det är alltid lätt att få hjälp när man behöver!

God Jul till er alla önskar Gunnel!2018-12-02